Zoneterapi

Tips & Inspiration

Balancer dit immunforsvar

Det er altid vigtigt at balancer dit immunforsvar, så du kan modstå virus og infektioner. Men hvordan kan du så styrke det?

For det første, så er det at være i naturen super vigtigt. Hvis du har været det igennem sommeren og har fået sol, spist naturens bær og fyldt depoterne op, så er du langt. Men hvad kan der ellers gøres? Jeg har listet nogle ting op, som kan hjælpe dig med at styrke dit immunforsvar.

Tips og inspiration yoga

Ro med Yoga og kolde bade

Vinterbadning Graulundszone

Tag kolde bade

Der er masser af gode grunde til at tage kolde bade. Herunder er oplistet lidt af det, et kold brusebad eller vinterdyp i ny og næ kan gøre af gavn for kroppen, og psyken ikke mindst.

Sådan gør man:

Det kan føles smertefuldt på grund af den negative energi, som har været fastlåst i kroppen. Du kan i nogle tilfælde blive svimmel et kort øjeblik og hvis du har symptomer eller gamle lidelser, kan de dukke kortvarigt op når du påbegynder de kolde bade.

God fornøjelse.

10 gode grunde til at drikke varmt (kogt) vand

1. Understøtter vægttab

I stedet for at gå på diæt kan du med fordel begynde at drikke noget varmt vand i løbet af dagen. Det varme vand øger kropstemperaturen en smule, hvilket øger dit stofskifte. Vand er jo helt fri for kalorier og balancerer derfor sult signalerne og tilfredsstiller sanserne.

2. Afgifter kroppen

Kun de færreste ved at varmt vand er en nærmest magisk trylledrik når det gælder udrensning og afgiftning af kroppen. Det varme vand skyller effektivt skadelige toxiner ud af dit indre system via sved og urin.

3. Forbedrer din fordøjelse

Når du drikker varmt vand sammen med måltider, medvirker vandet til hurtigere og mere effektiv nedbrydning af maden og dermed forbedret fordøjelse. Det opretholder elektrolyt og mineral balancen. Drikker du varmt vand på tom mave kan du undgå forstoppelse.

4. Bremser for tidlige alderstegn

Udover at udrense kroppen for skadelige og giftige toxiner og giftstoffer, så forbedrer det varme vand også hudens elasticitet.  Hudens evne til at regenerere og genopbygge sig selv bliver meget bedre så rynker, mørke pletter og rande under øjnene udglattes og udviskes.

5. Lindrer symptomer på forkølelse og hoste

At drikke varmt, kogt vand er en naturlig og meget effektiv måde at stoppe en forkølelse tidligt. Det varme vand virker ved at udrense slim og giver øjeblikkelig lindring af vejrtrækningsbesvær mm.

6. Lindrer smerte

Det varme vand lindrer alle slags muskelsmerter ved at varme og bløde musklerne op indefra. At drikke varmt vand har været brugt i århundreder som en naturlig smertelindring af fx muskelkramper, menstruationskramper mm.

7. Fungerer som en opbyggende ”efter-trænings” drik

Udskift din proteindrik med varmt, kogt vand efter træning. Udover at balance elektrolyt og mineralbalancen, re-hydrerer det varme vand kroppen meget bedre end koldt vand ville gøre. (jf. koldt vand og varme kropsceller) Det varme vand kickstarter, som tidligere nævnt, din fordøjelse og, som ekstra bonus understøtter det varme vand kalorieforbrændingen lang tid efter træningen er slut.
 

8. Forbedrer søvnrytme og søvnkvalitet

Den forbedrede udrensning og fordøjelse vil naturligt gøre din nattesøvn bedre og dybere, fordi kroppen ikke er unødvendigt forstyrret af overarbejde med at nedbryde ufordøjet mad eller nedbrydning af giftstoffer. Derudover vil det varme vand berolige kroppen og det indre system, sådan så kroppen nemmere kan lukke ned for natten og glide over i søvnen.

9. Styrker blodcirkulationen

Når du drikker varmt vand vil de fedt depoter og toxiner der cirkulerer i blodet blive elimineret fra blodbanen og blodcirkulationen øges.

10. Beskytter mod hudinfektioner

Udover at forynge hudcellerne, vil et dagligt indtag af varmt, kogt vand udrense hudcellerne og minimere risikoen for hudinfektioner. Dette gælder især i forhold til akne. Det varme vand renser porerne og skyller bakterierne ud. Vandet virker dertil også som en naturlig fugtgiver for tør og irriteret hud.

Graulundszone.dk logo
ZCT logo
RAB logo

© Graulundszone