Tips & inspiration til din HVERDAGSBALANCE

Styrk dit IMMUNFORSVAR


Det er altid vigtigt at styrke dit immunforsvar, så du kan modstå virus og infektioner. Men hvordan kan du så styrke det?

For det første, så er det at være i naturen super vigtigt. Hvis du har været det igennem sommeren og har fået sol, spist naturens bær og fyldt depoterne op, så er du langt. Men hvad kan der ellers gøres? Jeg har listet nogle ting op, som kan hjælpe dig med at styrke dit immunforsvar.

 

 • Få din søvn. Gå gerne i seng senest kl. 22 og sov inden kl. 23. Læg gerne alle skærme fra dig efter kl. 21, så giver du kroppen ro og den får tid til at falde ned og være klar til natten.
 • Spis sundt og varieret, få masser af grønt og skær ned på sukker.
 • Spis ingefær, hvidløg, gurkemeje og hyben i rigelige mængder.
 • Drik grøn te.
 • Gå en daglig tur i naturen, og kom ud imens det er lyst. Gerne 30 minutter eller mere, så kommer du langt.
 • Tag kolde brusebade. Det støtter og styrker dit immunforsvar eller gå hele vejen og start med vinterbadning.
 • Giv dig selv ro og lyt til din krop.
 • Dyrk yoga.
 • Støt evt. kroppen med homøopati.
 • Giv evt. dig selv en gang zoneterapi eller anden form for behandling.

RO med YOGA & kolde BADE

Tag KOLDE Bade

Der er masser af gode grunde til at tage kolde bade. Herunder er oplistet lidt af det, et kold brusebad eller vinterdyp i ny og næ kan gøre af gavn for kroppen, og psyken ikke mindst. 


 • Afgifter de indre organer
 • Støtter og styrker immunforsvaret
 • Renser kroppen
 • Forbedrer søvnen
 • Gør dig i stand til bedre at håndtere dagligdagen
 • Du bliver mere klar og rask
 • Let og billig måde at blive afgiftet på
 • Blødgør huden og gør hjertet stærkt


Sådan gør man:

 • Vandet skal være så koldt som muligt, det lille gys frigør negative energier, som der er blevet holdt på.
 • Start med panden, eller fra toppen af hovedet. Derefter bruser du nedover brystet, skuldre, og bagefter ryggen.
 • Brus dig minmum 7 sekunder på begge sider og indimellem fra toppen af hovedet. Du kan gøre det i længere tid, når du er blevet vant til det.
 • Tag det kolde brudebad om morgenen og efter arbejde samt, hvis du er ude om aftenen, ved sengetid og ellers efter behov.

 

Det kan føles smertefuldt på grund af den negative energi, som har været fastlåst i kroppen. Du kan i nogle tilfælde blive svimmel et kort øjeblik og hvis du har symptomer eller gamle lidelser, kan de dukke kortvarigt op når du påbegynder de kolde bade.

 

God fornøjelse


10 GODE GRUNDE til at drikke varmt (kogt) vand

 

 1. Understøtter vægttab
  I stedet for at gå på diæt kan du med fordel begynde at drikke noget varmt vand i løbet af dagen. Det varme vand øger kropstemperaturen en smule, hvilket øger dit stofskifte. Vand er jo helt fri for kalorier og balancerer derfor sult signalerne og tilfredsstiller sanserne.
   
 2. Afgifter kroppen
  Kun de færreste ved at varmt vand er en nærmest magisk trylledrik når det gælder udrensning og afgiftning af kroppen. Det varme vand skyller effektivt skadelige toxiner ud af dit indre system via sved og urin.

 3. Forbedrer din fordøjelse
  Når du drikker varmt vand sammen med måltider, medvirker vandet til hurtigere og mere effektiv nedbrydning af maden og dermed forbedret fordøjelse. Det opretholder elektrolyt og mineral balancen. Drikker du varmt vand på tom mave kan du undgå forstoppelse.

 4. Bremser for tidlige alderstegn
  Udover at udrense kroppen for skadelige og giftige toxiner og giftstoffer, så forbedrer det varme vand også hudens elasticitet.  Hudens evne til at regenerere og genopbygge sig selv bliver meget bedre så rynker, mørke pletter og rande under øjnene udglattes og udviskes.

 5. Lindrer symptomer på forkølelse og hoste
  At drikke varmt, kogt vand er en naturlig og meget effektiv måde at stoppe en forkølelse tidligt. Det varme vand virker ved at udrense slim og giver øjeblikkelig lindring af vejrtrækningsbesvær mm.

 6. Lindrer smerte
  Det varme vand lindrer alle slags muskelsmerter ved at varme og bløde musklerne op indefra. At drikke varmt vand har været brugt i århundreder som en naturlig smertelindring af fx muskelkramper, menstruationskramper mm.

 7. Fungerer som en opbyggende ”efter-trænings” drik
  Udskift din proteindrik med varmt, kogt vand efter træning. Udover at balance elektrolyt og mineralbalancen, re-hydrerer det varme vand kroppen meget bedre end koldt vand ville gøre. (jf. koldt vand og varme kropsceller) Det varme vand kickstarter, som tidligere nævnt, din fordøjelse og, som ekstra bonus understøtter det varme vand kalorieforbrændingen lang tid efter træningen er slut.
   
 8. Forbedrer søvnrytme og søvnkvalitet
  Den forbedrede udrensning og fordøjelse vil naturligt gøre din nattesøvn bedre og dybere, fordi kroppen ikke er unødvendigt forstyrret af overarbejde med at nedbryde ufordøjet mad eller nedbrydning af giftstoffer. Derudover vil det varme vand berolige kroppen og det indre system, sådan så kroppen nemmere kan lukke ned for natten og glide over i søvnen.

 9. Styrker blodcirkulationen
  Når du drikker varmt vand vil de fedt depoter og toxiner der cirkulerer i blodet blive elimineret fra blodbanen og blodcirkulationen øges.

 10. Beskytter mod hudinfektioner
  Udover at forynge hudcellerne, vil et dagligt indtag af varmt, kogt vand udrense hudcellerne og minimere risikoen for hudinfektioner. Dette gælder især i forhold til akne. Det varme vand renser porerne og skyller bakterierne ud. Vandet virker dertil også som en naturlig fugtgiver for tør og irriteret hud.